dijous, 9 de juliol del 2015

Presentació oficial del Campionat del Món Firs d'Hoquei Patins Sub-20 a Vilanova i la Geltrú



Aquest migdia s'ha presentat el Campionat del Món Firs d'Hoquei Patins Sub-20, que se celebrarà a Vilanova i la Geltrú, del 19 al 26 de setembre.

El pavelló principal del CEM Isaac Gálvez acollirà aquest campionat que, per primera vegada, es juga en territori espanyol, i que ve a sumar-se a la llarga llista d'esdeveniments esportius d'alt nivell que al llarg dels anys s'han celebrat a la ciutat.

A la presentació, que ha tingut lloc al Saló de Plens de l'Ajuntament vilanoví, hi han assistit el President de la Real Federación Española de Patinaje, Carmelo Paniagua, el representat territorial de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Santiago Sisquer, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i la regidora d'Esports Blanca Albà. A més també s'ha convidat a la presidenta de La Fundació d'Esport Base Vilanova, Olga Arnau, i al representant del Club Patí Vilanova, Òscar Gónzalez, com a entitats col·laboradores del campionat.

Pel President de la RFEP, Vilanova i la Geltrú es mereixia, per la seva experiència i trajectòria organitzativa, poder acollir un campionat mundial tant important com aquest on, per primera vegada en aquesta categoria competiran seleccions de quatre continents, amb jugadors d'alt nivell esportiu. “Aún siendo selecciones muy jóvenes los jugadores forman parte de las plantillas de los mejores equipos del mundo. Esto ratifica la calidad y el alto nivel competitivo que se verá en Vilanova durante el campeonato. Si bien es cierto que la selección española parte como favorita por el hecho de jugar en casa, no será nada fácil conseguir la victoria” Carmelo Paniagua es mostra convençut que a Vilanova i la Geltrú es veurà i viurà el millor campionat sub-20 de la història d'aquest esport.

El representant territorial de la Secretaria General de l'Esport ha volgut destacar l'oportunitat de posar la ciutat i el seu entorn en el mapa i l'eina de promoció que representa aquest campionat en la promoció estatal de l'hoquei patins. Així mateix ha lloat el paper organitzatiu de la ciutat en aquest tipus d'aconteixements. “Parlar de Vilanova quan ens referim a l'organització d'un esdeveniment és, pel seu grau d'experiència, garantia d'èxit. Aquest campionat té, a més, un valor afegit gràcies al caràcter acollidor de la ciutat amb els seus visitants.”

Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, també s'ha referit a aquest caràcter acollidor que ha demostrat la ciutadania davant reptes i aconteixements esportius que s'han celebrat a la ciutat. Dues edicions dels Jocs Specials Olympics, les Copes del Rei de 2003 i 2012, la Final de la Copa CERS de 2007, la Copa Llatina de 2014 o la Copa de la Reina l'any 2010, la Copa del Món de Motonàutica l'any 2011 o el Memorial Internacional Joaquim Blume de 2007, entre molts d'altres.

Per l'alcaldessa és un orgull per la ciutat acollir aquest campionat del món, i es mostra convençuda que la ciutadania respondrà a les expectatives amb un treball organitzatiu a l'alçada del que s'espera “Ens sentim molt còmodes acollint esdeveniments esportius, i encara més si estan relacionats amb l'hoquei, un esport pel que tenim especial debilitat, pel seu arrelament a la ciutat. Vilanova i la Geltrú és una ciutat que estima l'esport i per això estic segura que sabrem estar a l'alçada del que esperen els jugadors i les seves respectives delegacions”.

En aquesta mateixa línia s'ha mostrat la regidora d'Esports de l'Ajuntament de VNG que no ha volgut perdre l'oportunitat d'agrair públicament el suport d'entitats, organismes i clubs per fer possible celebrar a la ciutat aquest campionat. “A Vilanova l'esport, i l'hoquei en particular, és tot un referent a la ciutat, pels seus anys d'història i per la seva tradició. Aprofitarem aquest mundial per promocionar la ciutat i donar-li la projecció internacional que es mereix, i per això hem d'agrair especialment el treball de totes les persones que ho faran possible” .

Durant la presentació del campionat s'ha mostrat el cartell oficial, creat per la jove artista vilanovina Blanca Arias. Un cartell que ofereix una imatge molt mediterrània, original i molt moderna, allunyada dels dissenys més tradicionals. Així mateix, també s'ha presentat el blog http://mundialhoqueisub20. blogspot.com.es , ja en funcionament, on hi haurà tota la informació que fa referència a la competició. El bloc s'actualitzarà diàriament amb els resultats dels partits i totes les cròniques esportives. 

Un altre dels apartats importants d'aquest blog és la possibilitat d'inscriure's com a voluntari al mundial. Consta d'un qüestionari on la persona interessada pot adaptar la seva participació a les seves possibilitats. La campanya per aconseguir voluntaris es completarà amb accions divulgatives a diferents nivells, per tal d'arribar al màxim de població possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada